Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse overheid stimuleert modernisering woningbouw

Donderdag 18 september 2008 - De Hongaarse overheid stimuleert de renovatie van bestaande woningen door een reeks van subsidieregelingen. Tot 2011 is jaarlijks een bedrag van 41 miljoen euro uit de staatskas beschikbaar voor modernisering in de woningbouw. Daarnaast biedt staatsontwikkelingsbank MFB gunstige leningen aan en zijn er gemeentelijke toelagen.  
 
Uit het bestaande programma voor systeembouwwoningen worden jaarlijks ongeveer 50.000 woningen gemoderniseerd. Prioriteit in de overheidsprogramma's hebben isolatie, moderne technische voorzieningen en het gebruik van duurzame energie voor stroom- en energievoorziening. Met ingang van 2009 moeten energielabels afgegeven worden voor nieuwe en openbare gebouwen. In eerste instantie is deze certificering vrijwillig. Pas vanaf 2012 is het label bij verhuur en verkoop vereist.

In 2007 werd het bouwtoezicht uitgebreid. Door een wetswijziging in februari van dat jaar worden bouwgebreken volledig toegerekend aan bouwondernemingen. Een belangrijk doel van deze wetswijziging is om zwart werken en overschrijden van deadlines te voorkomen. Naar verwachting zal een concentratie ontstaan in de bouwsector. Het totale aantal bouwbedrijven moet worden teruggedrongen van 500 naar 200. Clustervorming wordt gestimuleerd.

>>>> Bron:
EVD

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije