Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Gazprom en Hongarije klaar voor South Stream

Donderdag 21 januari 2009 - De Russische energiegigant Gazprom en Hongarije staan klaar om een overeenkomst te ondertekenen later deze maand. Deze deal maakt de weg vrij voor de bouw van de South Stream gaspijpleiding door deze Centraal-Europese staat.  

De Russische eerste vice-premier Viktor Zubkov, die aan het hoofd staat van de raad van bestuur van Gazprom, brengt een bezoek aan Hongarije op 29 januari voor de ondertekening van een akkoord over een joint venture voor de bouw van het Hongaarse gedeelte van de pijpleiding, die is gepland om 31 miljard m3 van gas vanuit Rusland naar Europa te pompen buiten Oekraïne om.

Zubkov's woordvoerder zei vandaag dat dit akkoord "de laatste in een reeks van organisatorische documenten" is, die nodig zijn om te kunnen beginnen met de bouw van de ambitieuze pijpleiding, die deel uitmaakt van de Russische inspanningen om energie te leveren naar andere landen zonder daarbij afhankelijk te zijn.

South Stream, die over de bodem van de Zwarte Zee en via Bulgarije, Servië, Hongarije, Italië en Griekenland zal lopen, is een concurrerend project met de door de EU gesteunde Nabucco-pijpleiding. Zubkov zei verder dat de bouw kan beginnen in het najaar van 2010, zodra alle onderzoeken zijn afgerond en de relevante documenten gereed.

 

>>>> Bron:  RIA Novosti

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije