Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwe Bonafarm melkveehouderij geopend in Beremend

bbmendMaandag 15 oktober 2012 - Terwijl twee grote vleesverwerkende bedrijven in Hongarije aan de rand van de afgrond staan, de Gyulai Huskombinat Rt. en de Kapuvári Hus Zrt, heeft levensmiddelenmagnaat én grote baas van de OTP Bank Sándor Csányi tijdens de opening van een enorme melkveehouderij in Beremend aangekondigd ook een groot abattoir en een vleeswerkend bedrijf te gaan bouwen.

Sándor Csányi richtte een aantal jaren geleden de Bonaform Group op, waaronder een aantal grote levensmiddelenbedrijven zoals Pick Zrt. in Szeged, het wijnbedrijf Csányi Pincészet Zrt., het zuivelbedrijf Sole-Mizo Zrt. en veehouderij Bóly Zrt. vallen. Behalve de vorige week geopende Bóly melkveehouderij in Beremend in de buurt van Pécs, de grootste van Midden-Europa, zal er ook een abattoir gebouwd worden waar jaarlijks 1 miljoen dieren geslacht kunnen worden. In de stad Szeged komt er later een, ook onder de Bonafarm Group vallend, bedrijf voor vleesverwerking bij. Premier Viktor Orbán was bij de opening in Beremend aanwezig en liet daar weten, zo valt te lezen op de website van de regering, dat hij Sándor Csányi prijst om zijn inzet en investeringen in de Hongaarse agrarische sector en dat de Hongaarse regering erin gelooft dat een betere kwaliteit van leven op het platteland dus mogelijk is.

Maar in andere delen van het land staat het er anders voor. Als het niet lukt de noodlijdende vleesverwerkende bedrijven in Gyula, de economie van deze kleine stad draait grotendeels om dit bedrijf, en die van Kapuvár overeind te houden, zullen honderden werknemers ontslagen worden. In beide steden is er vorige week gedemonstreerd door werknemers en vakbonden.

>>>> Red. HV
>>>> Bron: diverse media

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije