Heineken en Hongarije kiezen voor strategische samenwerking

heineken-hungária-aVrijdag 21 februari 2014 - In de Hongaarse stad Sopron hebben donderdagmiddag de algemeen directeur van Heineken Hungaria Zrt. Joris Huijsmans en János Berényi, voorzitter van de Nationale Bureau voor Buitenlandse Handelsbetrekkingen (HITA), een intentieverklaring ondertekend voor strategische samenwerking. Het Hongaarse biermerk Soproni is sinds 2007 onderdeel van Heineken.

Op de persconferentie in Sopron liet de woordvoerder van de Hongaarse regering, tevens staatssecretaris voor Buitenlandse Handelsbetrekkingen Péter Szijjártó weten zeer blij te zijn met de intensivering van de samenwerking met Heineken. Volgens Szijjártó is Nederland de derde grootste investeerder in Hongarije en was de handel met Nederland vorig jaar goed voor een omzet van 5 miljard euro. De Heineken bierbrouwerij in Sopron is de negende grootste wat betreft de productie en logistieke capaciteit, aldus Joris Huijsmans. Er werken 550 mensen en vanuit Sopron worden ongeveer twintig biermerken geëxporteerd naar zes landen in Midden-Europa.

Het nieuws over de strategische samenwerking werd donderdagavond door de media in Hongarije snel opgepakt. Overal op het internet kom je de de ruim tien minuten durende speech van Szijjártó tegen. Over wat die samenwerking in gaat houden, werd maar weinig bekend gemaakt. Szijjártó ging in zijn speech vooral in op hoe goed het nu gaat met Hongarije, en dat de ondertekening met Heineken bewijst dat Hongarije met het huidige regeringsbeleid op de juiste weg is. De verkiezingscampagne loopt immers op alle fronten.

>>>> Bron: diverse media, kormány.hu

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije