Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Lada terug in Hongarije

LNiva klVrijdag 17 juli 2015 - Vanaf eind dit jaar komen in Hongarije weer Lada’s op de markt. Lada Hungary maakte dit begin deze week bekend. Er komen zeker zes modellen, drie al in november en de andere drie volgend jaar. Het plan is om uiteindelijk negen modellen in Hongarije te verkopen. Het Russische AvtoVAZ ondertekende begin juli een contract met Duna Autó Zrt, het moederbedrijf van Lada Hungary. In juni liet de directie van het Russische Lada weten dat ze weer terug wil keren op de Europese markt, er werden nauwelijks nog auto’s naar Europese landen geëxporteerd.

Duna Auto Zrt begon vorig jaar herfst de Russische Lada fabrieken te benaderen, maar het duurde nog tot juni voordat de plannen daadwerkelijk in gang werden gezet. De huidige en nieuwe modellen zullen voldoen aan de EU6-norm (de nieuwe EU-regels over uitstoot van schadelijke stoffen). In november wordt in Boedapest in Óbuda de eerste Lada autosalon geopend en daarna komt er een netwerk van dealers door het hele land. De eerste drie types die verkocht gaan worden zijn de Kalina, de Lada 4x4 Urban (Niva) en de sedan Granta. Later komen er ook verschillende sportmodellen in de showrooms. 

>>>> Bron: AutoMotor.hu

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije