Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'Regerings Kwartier' openbaar aanbesteed

nyugati.jpgDonderdag 19 november 2009 - Voor een internationale openbare aanbesteding zal de overheid of de MÁV (Nationale spoorwegen) die investeerders uitkiezen, die met het beste voorstel komen voor de ontwikkeling van het 'Regerings Kwartier', het deels braakliggende spoorwegterrein achter het Nyugati station in Boedapest. Dit terrein is zo groot dat er in de afgelopen jaren plannen zijn gemaakt om daar het nieuwe regeringscentrum te bouwen. Die megalomane plannen zijn eerder al afgeblazen. De winnende belegger kan nu een consessie voor het gebruik van het terrein gedurende 20-25 jaar ontvangen met behoud van de spoorweg-faciliteiten. Na het verstrijken van de consessie blijven de spoorweg-facilititeiten in handen van de MÁV, de gebouwen, woningen en andere voorzieningen in handen van de investeerder. De geschatte kosten van dit project liggen rond de 1 miljard miljoen euro.

Architect József Finta, die het WestEnd heeft ontwikkeld, vindt het absurd dat er consessies worden uitgeschreven voor het gebruik van het terrein, dat trouwens over de sporen heen mag worden bebouwd. In plaats van weer een commerciële wijk te bouwen, zou het beter zijn om er een openbare functie aan te geven. De wijk Terezváros heeft dringend een groen gebied nodig en er wordt al gesproken om er de nieuwe dierentuin te bouwen. Volgens Finta voldoen het huidige WestEnd en het nog te bouwen WestEnd 2 al perfect aan de commerciële functies voor deze stadswijk.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije