Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Premier Gyurcsány wil bouwtempo nieuwe snelwegen opvoeren

Maandag 21 juli 2008 - Bij de officiële ondertekening van de documenten die de start van de aanleg van de M6 tussen Dunaújváros en Szekszárd beklonken liet premier Gyurcsány weten dat wat hem betreft de bouw van autosnelwegen in Hongarije niet moet worden getemporiseerd, maar liever nog moet worden opgevoerd. Deze uitspraak was een boodschap aan oppositieleider Orbán Viktor die eerder liet weten dat wat hem betreft de uitgaven voor nieuwe infrastructuur worden teruggeschroefd.  
 
In zijn toespraak meldde Gyurcsány verder dat in de afgelopen 6 tot 8 jaar het Hongaarse snelwegennetwerk meer dan verdubbeld is in lengte, een prestatie die geen ander land in Europa evenaart. Volgens de premier is de komst van Mercedes naar Kecskemét een sprekend voorbeeld dat de bouw van snelwegen onontbeerlijk is voor de economische ontwikkeling  van Hongarije.

De Hongaarse overheid onderhandelt op dit moment met Kroatië om te bepalen hoe de M6 doorgetrokken kan worden naar Bosnië-Hercegovina. De M6 wordt in Hongarije middels een PPS constructie gebouwd, het ‘M6 Tolna consortium' bouwt het 65 kilometer lange traject. Direct na de zomer beginnen de werkzaamheden, in 2010 wordt de opening van het snelwegtraject verwacht.

>>>> Auteur  Allard Wiersma 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije