Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Luchthaven Budapest Ferihegy komende jaren grote bouwput

Impressie van de nieuwe luchthaven - © Vison GraphicsDinsdag 28 oktober 2008 - In de periode tot 2011 zal de nationale luchthaven van Hongarije een grootscheepse ombouwoperatie krijgen. Budapest Airport (BA) investeert meer dan 260 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van de luchthaven.
De eerste tekenen van het project zijn deze maand zichtbaar geworden met de opening van een tijdelijke hal voor de verwerking van de bagage.  


Op de plaats van de huidige bagageafhandeling verrijst de zogenaamde SkyCourt. Dit is een nieuwe aankomst- en vertrekhal die de huidige terminals 2A en 2B zal verbinden. In de hal komt ruimte voor winkels en restaurants. In totaal gaat het om een vloeroppervlak van circa 90.000 vierkante meter.
Verder wordt afscheid genomen van de huidige compacte opzet van de luchthaven en komen er twee pieren waarlangs de gates worden gesitueerd.

Airportcity
Het gebied voor de terminalgebouwen zal worden bestemd voor de bouw van een parkeergarage in meerdere verdiepingen. Ook zal er gebouwd worden aan een airportcity. Al in 2009 zal in het kader van dit plan een 4 sterren hotel met 250 kamers en een conferentiecentrum gereedkomen.

Cargo city
Naast de ontwikkeling van het luchthavendeel voor passagiers zal ook het goederenvervoer een impuls krijgen. Ten zuidoosten van de terminals zullen grote distributiehallen verrijzen. Deze ontwikkeling wordt positief beïnvloed door het recentelijk gereedkomen van de M0 die op nog geen twee kilometer van de luchthaven ligt.

Met de verbouw en verdere ontwikkeling van de luchthaven zal Budapest haar rol als distributiehoofdstad van centraal europa verder kunnen vormgeven.

>>>>
Auteur: Allard Wiersma

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije