Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Szeged vernieuwt haar tramnetwerk met steun van de EU

Zaterdag 25 april 2009 - Volgens een recent openbaar geworden besluit heeft Szeged steun gekregen voor het plan haar tramnetwerk te moderniseren en uit te bouwen. Van de ongeveer 29 miljard forint die het plan moet gaan kosten, komt 25 miljard forint uit de EU fondsen. De stad draagt zelf 4 miljard bij.

 

Het project zal het openbaar vervoer van de 165.000 inwoners tellende stad aan de oever van de Tisza sneller en comfortabeler maken. De drie bestaande tramlijnen worden voorzien van nieuwe rails en een vierde tramlijn zal worden aangelegd. Verder wordt een bestaande buslijn vervangen door een trolleybuslijn waarmee het trolley-netwerk met 3,7 kilometer groeit. Tot 2011 worden verder de tramremise en de trolleybusremise gemoderniseerd. Ook de voertuigen worden vervangen, Szeged zal 9 lagevloer-trams en 10 nieuwe trolleybussen bestellen.

Al dit jaar zijn de effecten van het plan te zien, het kruispunt Anna-bron is volledig voorzien van nieuwe rails en nieuw plaveisel. Ook werd in november 2008 begonnen met de vernieuwing van de trolley-remise welke deze maand wordt afgerond.

>>>> Auteur: Allard Wiersma

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije