Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Voor veiliger zebra's, acties komen er aan!

kruispunt_bzandras foto: TomdeSmetDinsdag 15 september 2009 - Onder het motto Voor veiliger zebra's! gaat de actiegroep RAZOR komende maanden acties voeren. Volgens gegevens van de landelijke politieorganisatie (ORFK) vielen er vorig jaar 1164 gewonden en 47 doden op voetgangersoversteekplaatsen. 72% van de gewonden valt op het conto te schrijven van automobilisten die geen voorrang verleenden.

Deze gegevens maken dat volgens de Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportja (RAZOR) - Landelijke Actiegroep Zebragebruikers- hoog tijd is actie te voeren. In de komende maanden zullen leden van de beweging gebruik maken van de zebra's, uiteraard volgens de geldende verkeersregels, en automobilisten die niet stoppen zullen worden gefilmd en aangegeven bij de politie. De aangifte wordt door de actiegroep gevolgd en het resultaat, met in achtneming van de wetgeving tot bescherming van de privacy, wordt openbaar gemaakt.

Vorig jaar blokkeerden deelnemers aan de actie "Radicale voetgangers" al het drukke kruispunt Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út in Boedapest en schilderden onbekenden een zebrapad op het BAH-knooppunt, één van drukste plaatsen in de ochtend- en avondspits.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije