Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaarse spoorwegen strompelen voort

mvlogo.jpgVrijdag 16 oktober 2009 - Van de originele plannen voor herstructurering van de Hongaarse Spoorwegen (MÁV Zrt.) blijft steeds minder over. Geldgebrek is hiervoor de opgegeven reden. Drie nieuwe bedrijven moesten worden opgericht en zich van de MÁV Zrt. afsplitsen, een personen vervoersbedrijf, een bedrijf voor het onderhoud van het spoornetwerk en een bedrijf voor het trekkend materieel en andere machines. Nu worden er dat twee: de Nemzeti Személyszállító Zrt voor het personen transport - met hierin geïntegreerd de afdelingen van de MÁV die het trekkend materieel en andere machines onderhouden - en de Nemzeti Vasúti Pályaüzelmetet? Zrt. die voor het onderhoud van de baanvakken moet gaan zorgen.

Geen schokkend nieuws, maar het leidt waarschijnlijk wel weer tot grote ergernis: een staking. Wederom heeft van de vijf representatieve vakbonden bij de spoorwegen enkel de VDSZSZ, onder leiding van István Gaskó, aangekondigd te gaan staken. Het is nog niet bekend wanneer, maar stakingen zoals die in februari dit jaar worden weer hervat. Andere vakbonden hebben een oproep tot staken aan hun leden niet uitgesloten. Maar zij onderhandelen wel verder met de bedrijfsleiding van MÁV Zrt. Reden om te gaan staken zou het ontslag van werknemers moeten zijn, dat gaat plaats vinden bij de reorganisatie van de Hongaarse spoorwegen.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije