Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Plannen gereed voor treinverbinding Ferihegy

Vrijdag 9 februari 2007 - De plannen voor de bouw van een treinverbinding tussen de luchthaven Ferihegy en het stadscentrum van Boedapest zijn gereed. Met de bouw kan volgend jaar worden begonnen, ervan uitgaande dat de overheid het groene licht geeft. Op voorstel van het ministerie zal het project in concessie met externe investeerders worden uitgevoerd. Met de aanvraag van offertes wordt in maart begonnen.

   

Met de bouw van de nieuwe dienst tussen Keleti pu en Ferihegy zou circa 40 miljard forint (rond 159 miljoen euro) zijn gemoeid. Van de bestaande spoorlijn 18½ kilometer worden gebruikt, 11 kilometer moet nieuw worden gebouwd. Er zal een treindienst gaan komen die iedere 20 minuten vertrekt. De reisafstand tot Ferihegy 2 bedraagt 18 minuten. Tijdens de twintig-jaar concessie periode, zal de staat jaarlijks 2,8 miljard forint (rond 11 miljoen euro) aan de investeerders betalen. Hoewel de economisch gerechtvaardigde kaartjesprijs 3000n à 4000 forint zou zijn, is de staat van plan om de tarieven te maximaliseren op 1500 à 2000 forint en het verschil te subsidiëren. De dienst zou in 2010 operationeel moeten worden en per jaar 900.000 passagiers moeten kunnen vervoeren.

 

>>>> Bron:  

MTI

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije