Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Herstel voor MÁV, Volán vindt holding verstandig

Zaterdag 23 oktober 2010 - Het was eerder al aangekondigd door premier Viktor Orbán, de Hongaarse spoorwegmaatschappij MÁV en het streekvervoersbedrijf Volán worden samen in een holding ondergebracht. Volgens Volán is het streven naar één holding verstandig, volgens MÁV zou het de positie van de spoorwegmaatschappij kunnen verbeteren.

Ferenc Szarvas, directievoorzitter van MÁV Zrt. heeft vorige week aan journalisten laten weten: "We hopen dat het tot stand brengen van de holding de positie van de spoorwegen verbetert". De huidige problemen van de spoorwegmaatschappij komen volgens de leiding van MÁV door het ontbreken van een lange termijn concept voor het openbaar vervoer en door interne functioneringsproblemen van het bedrijf. Volgens Elemér Saslics, directeur van Volán, is een staatsholding zeer verstandig. "Een staatsholding die zich ten doel stel om beter aan de behoeften van reizigers te voldoen en efficiënter functioneert maakt een rationele en uniforme dienstregeling in het interlokale verkeer mogelijk". Szarvas: "Nu kan ook de competitie die er tussen de twee partijen was, over hoe het vervoer te verzorgen - trein of autobus - en hoe de klant te bedienen, in een gezamenlijke holding worden opgelost. Treinverkeer en busverkeer kunnen dan beter op elkaar worden afgestemd". Elemér Saslics meldde dat Volán tot nu toe niet over zulke mogelijkheden beschikte en ze daarvoor geen juridische middelen hadden. Hij vind het belangrijk dat de functies van opdrachtgever en eigenaar in de toekomst niet zullen samenvloeien, dit met de te verwachten opening van de markt voor personenvervoer in 2016.

MÁV ontvangt dit jaar op grond van een regeringsbesluit 33 miljard forint extra, aldus het Ministerie van Nationale Ontwikkeling. Deze maatregel is een overgangsmaatregel, eind dit jaar dient een totale strategie klaar te zijn die vanuit helicopterperspectief kijkt naar de structurele problemen van de spoorwegmaatschappij en haar financiering.

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije