• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Druk bezocht real estate seminar

Real estate seminarVrijdag 8 mei 2009 - Het door de Nederlands-Hongaarse Kamer van Koophandel georganiseerde real estate seminar is druk bezocht door een grote diversiteit van bedrijven en organisaties.
In zijn inleiding gaf dagvoorzitter Lóránt Varga al aan dat we zeker niet heen komen om een stukje negativiteit aan de orde te stellen als gevolg van de economische crisis. We moeten ons echter realiseren dat de wereld en de economie, zij het getemperd, gewoon doordraait. Geen enkele vergelijking met de jaren '30 van de vorige eeuw gaat op en we gaan weer positief kijken naar de toekomst.   

Achtereenvolgens werd door diverse organisaties gesproken. De heer Stuart Durrant ging in op het belang van waardebepalingen in het geheel en de juistheid daarvan in het bijzonder. Wat is een redelijke waarde voor een kantoorpand?

Lukas Hochedinger van KPMG presenteerde het recentelijk uitgevoerde onderzoek naar de kostprijs van de realisatie van hotels in Centraal en Oost-Europa. Aan de hand van dit onderzoek zijn zij in staat benchmarks uit te voeren voor toekomstige hotel-ontwikkelingen.

De gevolgen van wetswijzigingen in de belastingen op onroerend goed werd aan de orde gesteld door Gergely Demetrovics van KPMG. Bij de nieuwe Hongaarse regering wordt koud-water-vrees gesignaleerd ten aanzien van het doorvoeren van nieuwe voorstellen. Met het uitvoeren van omvangrijke maatregelen zou de onroerend goed markt in Hongarije grote schade kunnen aanbrengen. Per 1 juli 2009 zal in ieder geval de fel bekritiseerde verhoging van het BTW tarief van 20% naar 25% worden doorgevoerd. Voor eerste levensbehoeften zal een verlaagd tarief van 18% worden geïntroduceerd.

Het laatste woord was aan Adam Dimitru van Tebodin. Tebodin heeft een groot pakket toepassingen voor de toepassing van groene technologie vastgoedprojecten.

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije