• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Griepvirus verspreidt zich snel

thermometers.jpgDinsdag 22 september 2009 - In Midden-Hongarije is de nieuwe griep, oftewel de Mexicaanse griep, veroorzaakt door het griepvirus H1N1 uitgegroeid tot een epidemie. Dit aldus het Landelijk Epidemiologisch Instituut. Uit de vorige week verzamelde gegevens blijkt dat driekwart van de zieken geïnfecteerd is met deze variant van griep. Het aantal zieken is door het gehele land heen gegroeid, maar er is nog geen sprake van een landelijke epidemie.

De helft van alle gevallen werd in Midden-Hongarije geregistreerd. Maar ook in de provincies Gy?r-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok en Szabolcs-Stamár-Bereg zijn meer zieken geregistreerd dan het landelijke gemiddelde. Van de zieken is 30 % kinderen, 46 % volwassenen tussen 15 en 34 jaar oud en zieken van middelbare leeftijd vormen 16 %, terwijl ouderen 7 % van het totaal uit maken.

Wanneer een landelijke epidemie wordt bevestigd, wordt er overwogen om scholen te sluiten om verdere verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan. Vanaf 29 september is het vaccin tegen de griep verkrijgbaar via de huisarts, twee miljoen vaccinaties kunnen vanaf deze dag uitgevoerd worden. Een tweede partij vaccins van weer twee miljoen stuks wordt een maand later verwacht.

NJ

(Bron: MTI, Hírszerz?)

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije