• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Politie doet wapenvondst in Oost-Hongarije

wapenshongarije.jpgDonderdag 18 februari 2010 - In de provincies Jász-Nagykun-Szolnok, Heves en Bács-Kiskun, alledrie in de oostelijke helft van Hongarije, zijn door de politie 52 illegale wapens en 44.000 stuks munitie in beslag genomen. Deze verzameling wapens is de grootste in zijn soort die in de afgelopen jaren werden ontdekt, aldus Miklós Fekete namens de politie van provincie Jász-Nagyun-Szolnok. Gisteren stond Fekete de pers te woord over deze zaak. Hij voegde daaraan toe, dat niet zeker is of de wapens gekoppeld kunnen worden aan criminele activiteiten. Er zijn acht verdachten, waarvan zes in voorlopige hechtenis zijn geplaatst.  

Het grootste deel van de wapens betrof mijnen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook moderne geweren en zelfs een deel van een MÍG-15 straaljager. Dit alles werd ontdekt in de woningen van de verdachten, die zichzelf trouwens als onschuldig beschouwn en enkel verzamelaars zouden zijn van militaire objecten.

Zoltán Rigó, van de politie Szolnok, vertelde dat sommige van de wapens, geweren voor de jacht of zelfbescherming, legaal met een wapenvergunning in hun bezit waren. Maar hij liet ook weten, dat rechercheurs vlak bij een van de woningen een illegale schietbaan hebben aangetroffen.

>>>> Bron:  MTI & Szabadföld

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije