Kati Wolf, zorg dat je wint zaterdag!

katiVrijdag 13 mei 2011 - In kringen van kenners, die het kunnen weten, wordt gefluisterd dat de Hongaarse kandidate voor het Eurovisie Songfestival, Kati Wolf, een zeer grote kans maakt om te gaan winnen. Wel, ik ben geen kenner dus daar heb ik ook geen weet van.

De Nederlandse OGAE leden kozen Kati als favoriet. Volgens Hongaarse fans schijnt de Hongaarse versie 'Szerelem, miért múlsz?' veel beter te zijn dan de Engelse versie. En daar zit wel wat in. De originele versie duurt een minuut langer dus je kan langer meezingen, en de Hongaarse woorden komen haar inderdaad lekkerder de strot uit rollen dan de Engelse. Het is natuurlijk een nummer uit velen, maar nog net geen 'noch vleesch, noch visch'. De Hongaarse taal, die niet altijd even prettig klinkt in popsongs, past ook eigenlijk wel bij dit nummer. Na twee keer de clip te hebben beluisterd betrapte ik mezelf erop dat ik al voorzichtig mee zat te deinen, en na drie keer luisteren zat het in mijn kop geramd. Haar lange blonde haren zijn ook heel erg lekker zacht en zó mooi glanzend, dankzij de shampoofabrikant die de videoclips heeft gesponsord: 'Schwarzkopf presents'.

Kortom, Tom is om. Ik kies voor Kati zaterdagavond!

Szerelem, miért múlsz?


What about my dreams

>>>>  Tom de Smet

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije