• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Grote wateroverlast in Hongarije

ovstr-klDonderdag 4 april 2013 - Omdat de massa's sneeuw die in maart vielen nu aan het dooien zijn en er veel regen valt in Hongarije, stijgt het waterpeil in rivieren en beken erg snel. Ook kan de grond het water niet meer opnemen, soms omdat de grond nog deels bevroren is, maar ook omdat het water niet meer wegloopt via afvoerkanalen naar de rivieren.

Duizenden hectares landbouwgrond staan onder water en langs ruim 2600 kilometer rivieroevers is er verscherpte controle. Woensdag 3 april bracht de regering samen met de publieke media een verklaring naar buiten met het bericht dat de betrokken autoriteiten en de publieke televisiestations van uur tot uur nieuwsberichten zullen gaan verzorgen met actuele informatie.

Volgens de autoriteiten is de waterstand in rivieren en beken zeer hoog, maar is er nog geen gevaar voor grote overstromingen. Rivierbossen en oeverlanden staan wel onder water en in sommige dorpen staat het water al in de kelders. In noord-oost Hongarije zijn een aantal binnenwegen afgesloten voor verkeer. De wateroverlast is het grootst in de oostelijke helft van het land vanaf de noordgrens tot de zuidgrens. In de westelijke provincie Zala is voor het gebied waar de rivier de Zala naar het Balatonmeer stroomt het hoogste alarm afgegeven. In de provincie Tolna geldt dat voor het stroomgebied van de rivier de Kapos.

   
>>>> Bron:  diverse media & OKF

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije