Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Belg vermoord bij geweldadige inbraak in het Hongaarse Kunszállás

Woensdag 3 september 2014  - Afgelopen zondag 31 augustus is in het Hongaarse Kunszállás het lichaam gevonden van een 72-jarig Belg die in zijn eigen huis door meerdere messteken om het leven is gekomen. Zijn echtgenote van 71 overleefde ter nauwernood de overval, maar ligt levensgevaarlijk gewond in het ziekenhuis. Volgens dorpsbewoners is het echtpaar waarschijnlijk zondagmorgen vroeg al overvallen, buren vonden de overleden man en zijn vrouw in de namiddag.

In berichten in Hongaarse media wordt geschreven dat het Belgische echtpaar al ongeveer tien jaar een huis bewoonde in het dorp Kunszállás en in goed contact stond met de dorpsbewoners. Het echtpaar zou wegens ziekte, aldus de zwaar aangeslagen buren, op niet al te lange termijn naar België vertrekken. De identiteit van de dader of daders is onbekend, de regionale politie van de provincie Bács-Kiskun is een onderzoek gestart en meldde ook dat ze al een lijst met meerdere verdachten aan het opstellen zijn. 

Onderaan het artikel op Kecskemét Online (link hieronder) staat bij de foto van het Róna Panzió, dat vlakbij het huis van het Belgische echtpaar staat, een opmerkelijk onderschrift: 'In het Róna Pension wonen Roemeense gastarbeiders...' Ook in andere Hongaarse media wordt in artikelen met betrekking tot deze moord geschreven dat deze Roemenen regelmatig zorgen voor overlast en criminele activiteiten. Het rechercheonderzoek is nog maar net op gang, en de beschuldigende vinger is al uitgestoken. 

>>>> Bron: diverse Hongaarse media

>>>> Kecskemét Online

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije