Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Oud-staatssecretaris Dzsingisz Gábor ontvangt Hongaarse onderscheiding

Maandag 23 oktober 2006 - In een besloten bijeenkomst, georganiseerd door de Hongaarse Ambassade in Den Haag, stond de Nederlandse politiek vandaag, temidden van het werk van de Nederlandse grafisch kunstenaar Escher, in het Haagse Escherhuis stil bij de Hongaarse opstand van 1956.

De bijeenkomst droeg het karakter van het stilstaan bij een ‘gewonnen opstand’, zoals van oud-staatssecretaris Dzsingisz Gábor van Landbouw eerder sprak in een televisie-interview door Maartje van Weegen. Gábor gaf daarbij aan dat de Hongaren in 1956 helaas slechts vier dagen van de vrijheid hebben kunnen genieten en dat ze vervolgens tot 1989 hebben moeten wachten op het definitief afwerpen van het communistische juk.

Eerder op de dag was minister-president Balkenende te gast bij de herdenkingen in Budapest.

De bijeenkomst van de Hongaarse Ambassade werd bezocht door de voorzitter van de Tweede Kamer, de heer F. Wijsglas, enkele kamerleden, diplomatieke vertegenwoordigers en de ambassadeurs van onder andere Duitsland, Groot-Brittannië en Japan. Tevens was een vertegenwoordiging van de Hongaarse gemeenschap in Nederland uitgenodigd.

Ambasadeur G. Szentivány (l) en  Dzsingisz Gábor (r) na het uitreiken van de versierselenNadat enkele prominente Hongaren tijdens een bijeenkomst in Rotterdam afgelopen zondag al een onderscheiding van de ambassadeur in ontvangst mochten nemen, was het gisteren de beurt aan Gábor. Hij ontving van de ambassadeur een onderscheiding zoals toegekend door president László Sólyom.

 

 

>>>> Bron:  Jan van Kuijk.nl 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije