Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Archief

Joods Zomerfestival Boedapest

Maandag 31 augustus 2009 - In de afgelopen jaren is het Joodse Zomerfestival uitgegroeid tot één van de belangrijkste en drukst bezochte culturele festivals in Hongarije. Voor de 12e maal worden op diverse plaatsen in de Joodse wijk van Boedapest, met als middelpunt de dit jaar honderd jaar oude synagoge aan de Dohány utca, concerten gegeven en tentoonstellingen gehouden.

Dit festival wordt georganiseerd door het Joods Toeristisch en Cultureel Centrum, die daarmee een inkijk willen geven in de duizenden jaren oude Joodse cultuur, gewoonten en geschiedenis. Elk jaar weer wordt er een veelzijdig programma aangeboden aan de bezoekers die hier kunnen genieten van dans, muziek en beeldende kunst. Dit jaar wordt onder meer aandacht gegeven aan de foto's die Robert Capa in Israël maakte in 1948, het jaar van de stichting van de Joodse Staat. Verder zijn er optredens door o.a. Péter Müller Sziámi met zijn nieuwe band Isolated, de Budapest Klezmer Band, Mariann Falusi, Eszter Bíró, Veronika Vámos met Tango Experiment, cellist Gavril Lipkind en de familie Király. Samen met films, documentaires en tentoonstellingen maken zij dit festival tot een unieke gebeurtenis.

Voor uitgebreide informatie over de programma's en locaties kan men terecht op de website van de organisatie: Zsidonyarifesztival. Ook Engelstalig! Het festival loopt nog tot en met 6 september 2009.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije