• Home
  • Overigen
  • Eten & drinken

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Culinaire gids voor Boedapest en Hongarije

The food and wine lover's guide to HungaryVrijdag 30 januari 2009 - In heel Midden-Europa is een gastronomische renaissance gaande en Hongarije timmert daarbij lekker aan de weg. In Boedapest en directe omgeving is daarvan het meeste te genieten. Koks, banketbakkers, wijnmakers en ambachtelijke producenten maken een energieke vertaalslag naar deze tijd. In steeds meer restaurants wordt 'nieuw' gekookt, - met respect voor oude Hongaarse wortels -, goede wijnen zijn overal verkrijgbaar en gastronomische festivals worden in het hele land georganiseerd.

Het wachten was nog op een goed geschreven en 'bijna' volledige culinaire gids. De Food & Wine Lover's Guide to Hungary, van de Amerikaanse Carolyn Bánfalvi, mag de eerste en meest veelzijdige gids genoemd worden. Tientallen lekker leesbare stukken over restaurants, cafés, koffiehuizen, markten, delicatessen- en wijnwinkels zijn in het boek opgenomen. Ingrediënten en gerechten, de achtergronden en gebruiken ervan worden gedegen behandeld. Daarnaast worden wijnhuizen, bierbrouwers en palinká stokerijen beschreven en tips voor dagtripjes of langere reizen naar wijnregio's en gastronomische festivals. Hongaars-Engelse woordenlijsten van etenswaren en gerechten staan ook in het boek. Geen product blijft onbeschreven en de keuze van Carolyn voor restaurants geeft een mooie doorsnede van het aanbod nu. Ze schrijft aanstekelijk met kennis van de culinaire materie. Als gids loost ze je op persoonlijke en vrolijke wijze rond in de smaken-wereld van Hongarije. Niet vreemd want András Török, de schrijver van de als bundel novellen leesbare reisgids Budapest, A Critical Guide, was haar meelezer tijdens het schrijven.

De gebonden uitgave is mooi geïllustreerd met tekeningen van Gábor Roskó.
Een echte must have voor foodies en Hongarije minnend publiek.

Carolyn Bánfalvi uit Washington DC is journalist en leeft sinds 1999 in Boedapest. Ze volgde in Amerika een Culinaire opleiding, schrijft voor Hongaarse reisgidsen en publiceert in Amerikaanse tijdschriften als Gastronomica, Saveur, Wall Street Journal en Four Seasons.

 

>>>> Aantal pagina's: 412
>>>> Soort uitgave: gebonden
>>>> Formaat: 22 x 18
>>>> Bestellen: hier

 

TdS

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije