Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Foodapest & UKBA, twee voedingsbeurzen tegelijk

tortaukba foto: TomdeSmetZondag 31 januari 2010 - De levensmiddelen- beurs Foodapest die sinds 1992 elk jaar gehouden wordt in Boedapest is een van de grotere en belangrijke beurzen voor eten en drinken in Midden- en Oost-Europa. Zowel voor de vakbranche als de consument is het interessant om daar de ontwikkelingen en nieuwe trends op culinair gebied te volgen. Met rond de 250 exposanten, wedstrijden en seminars is deze beurs ook steeds meer een internationaal ontmoetingspunt aan het worden voor mensen uit de Horeca. Vele internationale koks zijn dan ook op de beurs aanwezig.


bocusedor2008 foto: TomdeSmet

Tegelijk met deze beurs vindt ook de Hongaarse finale plaats voor de Bocuse d'Or prijs. Deze wedstrijd is door de Franse chef Paul Bocuse in Lyon opgezet en is inmiddels een belangrijke Europese wedstrijd aan het worden. De Hongaarse finalist mag naar de Europese eindfinale die in juni van dit jaar in Genève zal worden gehouden.

UKBA

De grote vakbeurs voor brood & banket, UKBA, loopt ook tijdens Foodapest in de HungExpo. Deze internationale beurs, die eens in de twee jaar in Boedapest wordt gehouden, is een van de allergrootste beurzen op dat gebied. Alle belangrijke spelers in de patisserie en brood en banket uit Midden-Europa, veel uit Oostenrijk en Duitsland, maar ook uit Italië en Frankrijk, zijn hier te vinden. Tijdens deze beurs vinden wedstrijden en seminars plaats, zoals de Internationale Junior Banketbakkerswedstrijd. In de jury voor deze wedstrijd zit ook de Nederlandse patissier Jan-Willem Jansen en de twee Nederlandse kandidaten zijn Sarah Musch en Chiel Hogenboom.

chocopresent.ukba foto: TomdeSmetWas deze beurs eerst alleen voor de vakbranche toegankelijk, vanaf dit jaar is die ook voor consumenten te bezoeken. Dit is onderdeel van de strategie van de HungExpo, het combineren van verschillende beurzen die in elkaars verlengde liggen en zowel voor vakbranche en consumenten interessant zijn. Vanuit de bedrijfsvoering van HungExpo gezien een logische stap, kostenbesparend en het genereert meer inkomsten. Of de vakbranche er ook zo blij mee is moeten we even afwachten. Voor onderhandelen en netwerken kan het storend zijn als er drommen consumenten om de stands heen hangen. Maar de toegangsprijzen voor de speciale vakdagen liggen een stuk hoger dan die op consumentendagen, dus dat zal hen zeker schiften. Ik ga er in ieder geval heen om het allemaal te bekijken.

Mocht u als vakgenoot naar de beurzen willen gaan, stuur een e-mail naar: . Dan kunnen we elkaar daar treffen!

>>>> Locatie: HungExpo, Budapest Fair Center
Budapest, X. Albertirsai út 10.
>>>> FOODAPEST 2010 Paviljoen A
>>>> UKBA Paviljoen A
>>>> Datum - Tijd: 21 t/m 24 februari 2010 - van 10.00 tot 18.00 uur
>>>> Informatie Engelstalig Foodapest 2010
>>>> Informatie Engelstalig UKBA
>>>> Bocuse d'Or Bocuse d'Or Hungary

 

>>>> TdS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije