Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Torkos Csütörtök – Gulzige Donderdag

gulzig-abVrijdag 11 maart 2011 - Meer dan 1200 horecabedrijven deden mee aan de landelijke Torkos Csütörtök actie op donderdag 10 maart. Aan het einde van de carnavalsperiode in Hongarije kun je op deze dag op veel plaatsen voor de helft van de prijs eens lekker luxe gaan eten.
En ook drinken, want dat ging soms nog wel eens mis. In de eerste jaren van Torkos, in 2006 gestart, wilden sommige restaurants wel het eten wel voor 50% van de prijs aanbieden, maar niet de drankjes. Ergens moest de omzet toch vandaan komen. Of er werden enkel goedkope menuutjes op de kaart gezet. Als je als restaurant, hotel of eethuis nu mee wilt doen moet over de totale rekening 50% korting gegeven worden. Waar ze standaard 10 of 12% servicekosten rekenen, blijven die uiteraard gelden.

Torkos, vrij vertaald als gulzig schransen (torok = keel), is met de vele duizenden gasten zo een succes gebleken, dat veel gelegenheden ook op de maandag tot en met woensdag al net doen alsof het Gulzige Donderdag is. Weken van te voren moet je al reserveren om een plaats te bemachtigen. Waarom er voor de donderdag gekozen is om de buik eens stampend vol te eten, is niet bekend. Vanaf Aswoensdag zou er immers al gevast moeten worden. Waarschijnlijk is dat omdat de donderdag een beetje als weekend voelt, dat eet en drinkt wat gemakkelijker.

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije