• Home
  • Overigen
  • Ingezonden

Pionnen plaatsen of echt bezuinigen?

Woensdag 22 december 2010 - Een Hongaarse kennis van mij, rond de dertig jaar oud, werkt al een jaar of zeven voor een 'semi'-overheidsorgaan. Niet in de media, maar wel bij een organisatie die al jaren nauw samenwerkt met door hen geselecteerde media. Daarmee zijn afspraken zijn gemaakt over hoe hun reclamecampagnes en mediauitingen gedaan moeten worden. Andere media werden niet ingeschakeld.

Toch was er voor hem altijd nog genoeg vrije ruimte om er een leuke baan van te maken. Een paar jaar geleden werd er in de organisatie flink bezuinigd, noodzakelijke strategie noemden ze dat. Dus na jaren met een veel te ruime bezetting was er nog maar plaats voor één directeur en twaalf werknemers, zij vormden samen het team. Lijkt me een gezonde verhouding.

Nu is er door de nieuwe regering - om kosten te besparen, net als bij andere overheidsorganisaties - ook bij hem op het werk opnieuw 'gereorganiseerd' met als gevolg dat hij nu drie directeuren heeft. Alledrie onlangs op deze posten gezet door de regering. Hoezo kosten besparen? Op twaalf werknemers zitten er nu drie directeuren met onduidelijk functieomschrijvingen. Gaat het de regering om noodzakelijke reorganisaties of om het wegwerken van een communistisch verleden door de voor hen juiste pionnen te plaatsen?

Mijn kennis orienteert zich nu op een baan bij een niet politiek betrokken organisatie of op een baan in het buitenland. Niet omdat hij een politiek statement maken wil, hij is daar helemaal niet mee bezig, maar omdat hij zijn kennis en talent wil gebruiken zoals het hoort, daar waar het het beste wordt gewaardeerd en waaruit hij zelf het meeste voldoening kan halen.

>>>> Ingezonden door:  Ernst de Jong

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije