• Home
  • Overigen
  • Nederlandse Club Hongarije

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Stadswandeling in Vác - 23-04-2010

vc-gifWoensdag 7 april 2010 - Iedereen kent Szentendre, maar wie kent het barokke stadje Vác, op de andere Donau-oever? Op 23 april organiseert Runa Hellinga een wandeling door haar woonplaats.

 

We vertrekken van Runa's huis aan de Donau, lopen door het centrum waar we ook de mummies van Vác bekijken. We gaan langs de gevangenis, de oudste van het land die in Hongarije berucht is omdat er onder het communisme tal van politieke gevangenen vastzaten. We lopen door de feestelijke voorjaarskleuren van het park op de Donau-oever, bezoeken de kathedraal, de burcht en de oudste barokke brug van Hongarije. In het Váci Liget, het Bosje van Vác, lopen we een stukje over het met Nederlandse steun aangelegde natuurpad het rivierbos in. En natuurlijk drinken we een kop chocolade in de Csokizó, die volgens veel chocoladeliefhebbers de beste chocolade die ze ooit geproefd hebben serveert (maar wie wil, kan er ook koffie drinken).

Vác is vanaf het Nyugati station bereikbaar met een snelle trein, die ieder uur om 7 over het hele uur vertrekt en er 25 minuten over over doet. Van het station af is het tien minuten lopen naar Runa's huis, Wie liever met de auto komt, kan een mooie rondrit maken door op de terugreis met de pont over te steken en via Szentendre terug te rijden.

Tijd en ontmoetingsplaats: 23 april, 10.00 uur bij Runa thuis (Ady Endre sétány 5). Wie met de trein van 9.07 komt, zal er wat eerder zijn, maar dat is uiteraard geen probleem

Aanmelding: direct bij Runa: of 06-30-6209254

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije