• Home
  • Overigen
  • Nederlandse Club Hongarije

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Autorally niet verregend, wel erg nat

AutoWinnaars-aVrijdag 21 mei 2010 - Half tien zondagochtend. Op de startplaats van de Autorally van de Nederlandse Club Hongarije staan de dames en heren van de organisatie al met blauwe lippen klaar voor de start. En de dag moet nog beginnen. Slechts met zeven graden, een regenbui die wat langer zal duren dan verwacht en een opkomende storm die nog niets is vergeleken bij de windkracht van 24 uur later, is er wel wat twijfel te zien bij velen.
De elf deelnemende auto's werden rijkelijk voorzien van frisdrank, een routebeschrijving en een lijst met vele vragen om de deelnemers jong en oud deze dag bezig te houden.

Enthousiast puzzelend op weg naar de lunchplaats in Gödöllő bij het paleis van Sissi. Tot over de enkels in de modder, maar uit de drup en gezellig bil aan bil onder de partytent lunchen. Even bijkomen met een kop koffie in de kantine van het paleis en hup met een nieuwe hoeveelheid vragen verder op pad. Wat is Hongarije toch mooi. Over kronkelweggetjes en onverharde karrepaden aankomend wordt er een stop gemaakt bij het berenpark met als hoogtepunt dat de deelnemers deze beren honing mochten voeren op een soort extra lange pollepels. Snel weer de auto in op naar de eindlokatie.

autorally_winnaars-b-aOp deze dag zijn de woorden 'Holland Club' magisch en worden overal de hekken geopend, zo ook bij het paardencentrum van de Lázár Brothers. Het regent ondertussen nog iets harder waardoor de buitenactiviteit helaas niet kan doorgaan. Wel krijgen we een rondleiding door de stallen en warmen we ons binnen lekker op met verse nog warme pogácsa's, koffie en limonade gevolgd door een goede Hongaarse hap en de prijsuitreiking. De 'Lichtjes' - het team van de familie Lightenberg - heeft gewonnen en mag een weekend naar keuze in een mooie Chevrolet rondrijden.

Wij bedanken iedereen voor hun komst en natuurlijk onze sponsors voor hun steun bij de organisatie van dit feest dat wel erg nat was, maar ook hartverwarmend gezellig.

>>>> Door:  Louise van der Meij 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije