• Home
  • Overigen
  • Onderwijs

Met zestig studenten uit Nederland, we komen er aan!

Commotie_Logo-aDonderdag 28 april 2011 - Nog even en het is zover, dan vertrekt onze studievereniging SV Commotie vanuit Groningen met ruim zestig enthousiaste studenten in een afgeladen bus richting de hoofdstad van Hongarije. In december 2010 kozen wij voor Boedapest als bestemming voor onze reis.

Die keuze voor Hongarije was snel gemaakt. Voor ons als studenten Communicatie en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen waren het feit dat Hongarije voorzitter zou worden van de EU, het aannemen van de veelbesproken mediawet én de historische banden tussen Hongarije en Nederland redenen te over om een reis naar Hongarije op te zetten.

Het belooft begin mei een drukke week voor ons te gaan worden, want naast rondleidingen door het Parlement en in de Burchtwijk volgen we ook gastcolleges aan de universiteiten ELTE en Corvinus in Boedapest en aan de PPKE in Piliscsaba. Ook zijn we voor een dag uitgenodigd door de bedrijven BBDO Marketing en door Policy Solutions voor een uitgebreide presentatie, lunch en een workshop.

Met de hulp van vele mensen, zowel in Nederland als in Hongarije, hebben we deze en tal van andere activiteiten weten te combineren tot een indrukwekkend programma. Nu zelfs het mooie weer in ons voordeel lijkt te gaan zijn, staan we bij wijze van spreken al te springen om zo snel als mogelijk naar het 'Parijs van het Oosten' af te reizen. Volgende maand gaan we meer vertellen over onze ervaringen in Boedapest, over wat ons opviel, wat ons verbaasde en vooral over wat ons nog lang bij zal blijven in ons geheugen!

>>>>  Namens SV Commotie, Rijksuniversiteit Groningen
 Michiel Wiersinga

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije