• Home
  • Overigen
  • Onderwijs

Onderwijsbonden richten stakingscommissie op

Donderdag 25 oktober 2012 - Vakbonden voor het openbaar onderwijs hebben vorige week gezamenlijk een stakingscommissie opgezet, zo werd vorige week vrijdag op een persconferentie door Piroska Galló, hoofd van de onderwijsvakbond PSZ aangekondigd.

De belangrijkste eis van de vakbonden die op tafel zal komen, is een loonsverhoging van 20% in 2013. Maar de regering is al zwaar aan het bezuinigen, dus veel valt er niet te eisen. Zelfs de begin oktober in het parlement aangenomen loonsverhoging van 30% voor onderwijzend personeel in het kader van het Onderwijs Carrièreplan bleek ruim een week later al een dooie mus. De staatssecretaris van Onderwijs, Rózsa Hoffmann, moest er bijna om aftreden. Zij beweerde steeds dat haar plan, waarin ze al aanpassingen gedaan had, per januari 2013 in zou gaan. Toen kwam het grote bezuinigingspakket om het begrotingstekort te dichten naar buiten, en bleek dat ze haar plan wat betreft loonsverhogingen uit moet stellen tot 2014.

Nu de vakbonden een stakingscommissie hebben opgericht kunnen ze meer druk uitoefenen in onderhandelingen met de regering en mochten die onderhandelingen uiteindelijk niet slagen, dan kan er een staking worden uitgeroepen. De vakbonden willen ook dat de regering haar plannen uitstelt om openbare scholen, die nu nog onder gemeentelijke besturen, vallen tot staatsscholen te maken.

   
>>>> Bron:  diverse media

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije