Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Boekendag in Boedapest: Lees de taal van de Noordzee!

BD-klFotoTomdeSmet-klVrijdag 29 maart 2013 - Ook dit jaar wordt er weer een Nederlandstalige Boeken- en Taaldag in Boedapest gehouden. Deze keer met een nog grotere tweedehands boekenmarkt en verschillende presentaties en workshops. Alle Hongaren van alle leeftijden die de Nederlandse taal leren of dat willen gaan doen, ook kinderen en hun ouders, zijn van harte welkom!


plakat KONYV def-hvKom naar 'Lees de taal van de Noordzee!' en ontdek de literatuur, taal en cultuur van Nederland en Vlaanderen. Deze Derde Nederlandstalige Boeken- en Taaldag vindt plaats op 4 mei 2013 bij de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering in Boedapest. Naast de tweedehands boekenmarkt zijn er verschillende Nederlandse en Vlaamse presentaties en workshops over taal en cultuur te volgen, je kunt meedoen aan een quiz, er is een hoek waar je lekker rustig kunt lezen of een luisterboek pakken en voor iedereen die zin heeft om aan anderen voor te lezen, ga maar zitten en vertel!

Een aantal van de thema's die aan bod komen: jeugdliteratuur, vertalen, geschiedenis van Nederlandse boerenkaas, Vlaamse en Nederlandse moderne literatuur, popmuziek, Nederlands als tweede taal en 4 & 5 mei in Nederland. Binnenkort verschijnt er meer over de verschillende activiteiten op die dag zowel op Hongarije Vandaag als op facebook.

Bent u thuis in Hongarije toch aan het opruimen en wilt u wat boeken of tijdschriften kwijt? Doneer ze voor onze Boekenmarkt. Alles wat Nederlandstalig is, is welkom. In verband met het transport kunnen we geen boeken meer inzamelen in Nederland en Vlaanderen. Maar komt u toevallig naar Boedapest, breng ze dan langs bij de Vlaamse Vertegenwoordiging en neem contact op met Zsuszanna Lénárt / E-mail:

>>>> Zaterdag 4 mei 2013  
>>>> Vlaamse Vertegenwoordiging in Hongarije  
>>>> Ráday utca 58, 1092 Boedapest  
>>>> 11.00 tot 17.00 uur, aanvang programma 12.00 uur  
>>>> Entrée gratis  
   
Meer informatie:  
NL-HU:
BE-HU:
HU:


De Nederlandstalige Boeken- en Taaldag wordt georganiseerd door Hongarije Vandaag in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering in Hongarije en docenten en studenten van de vakgroepen Neerlandistiek in Hongarije. Het Algemeen-Nederlands Verbond ondersteunt dit initiatief. Verder werken mee: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Szia Budapest, Alföld Communicatie, The Old BookcaseNuclyus, Házler Pince - Pieter Leemans, Enevamedia en Jitske Wadman.  Met dank aan iedereen die ons boeken kwam brengen!

Op facebook: Derde Boekendag Boedapest 

plakat KONYV def-hv

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung├íria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije