• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Homeopathie in Hongarije

KorrelsWoensdag 7 januari 2009 - Homeopathie is inmiddels een in Nederland geaccepteerde beroepsgroep. De Nederlander weet best aardig te vertellen wat een homeopaat doet en hoe ie te werk gaat.

Anders is dat voor de Hongaar, zo ervaren Corrie en Ronald Verhaagen, klassieke homeopaten en sinds enige tijd woonachtig en werkzaam in Ibafa, zuidwest Hongarije.  Heel voorzichtig komt het Hongaars dorp op gang en de discussie leeft.

Klassieke homeopathie is een geneeswijze die al vele eeuwen wordt toegepast en berust op natuurwetten. Een uiterst systematische methode om de levenskracht van het lichaam te stimuleren en om een ontstaande ziekte/verstoring op te heffen. Deze levenskracht, het zelfherstellende vermogen van het lichaam, zorgt ervoor dat uw lichaam in stand gehouden word en bv. een wondje “vanzelf” weer dicht groeit. Bij een goede levenskracht zal het lichaam zelf afrekenen met virussen , bacteriën ed. Dagelijks sterven er cellen in uw lichaam af en vormt het lichaam dmv de levenskracht weer nieuwe. Als de levenskracht verstoord is ontstaan er klachten.  

 

Voor Ibafa is er genoeg stof tot spreken. Wat zijn dat nou voor lui die homeopaten uit ons dorp? Wat is dat homeopathie? De reacties variëren van een schamper lachen tot verbijstering en ongeloof bij uitleg. Dan besluiten Corrie en Ronald een folder te laten vertalen in het Hongaars en dan wordt het ongeloof nóg groter. ‘Daar ga je toch niet naartoe', vindt de Hongaar.

Als de eerste patiënt een dorpsgenoot is die nota bene op het terrein van Corrie en Ronald van de ladder valt en een geneesmiddel krijgt waar hij daadwerkelijk baat bij heeft, dan komen de tongen pas goed los. Ze snappen er geen bal van. Dat die kleine balletjes medicijnen zijn en dat die nog werken ook. Hoe kan dat nu?

Dochter Birgitta woont eveneens in het dorp en woont samen met een Hongaar. Zij spreekt de taal en wordt bestookt met vragen, maar wordt tevens als tolk ingezet.

Een ander voorbeeld: een dorpsgenoot vertoonde na een val een super gezwollen paars/zwart oog, zijn zicht was nihil en het deed hem flink veel pijn.  Trots als ie is, wilde hij natuurlijk geen medicatie. ‘s Middags kwam de vraag of we toch iets wilde geven want de pijn was niet meer te houden. Van het buisje geneesmiddel dat hij kreeg zei hij: ‘in dat buisje zitten alleen maar 3 kleine korreltjes en die smaken ook nog naar suiker ook'.  Dat klopt, dat is het geneesmiddel.  Helemaal vreemd voor hem was dat het bleek te werken.

De Hongaren rennen voor elk pijntje naar de dokter. Enig idee wat een Hongaar allemaal naar binnen werkt als hij ziek is? Wel eens in een Hongaarse apotheek geweest? Tassen vol met pillen en dan bij de homeopaat drie bolletjes! Een Hongaar vroeg onlangs wanneer ie de rest van de medicijnen kreeg ...

Binnenkort organiseren we een cursus 'E.H.B.O. met Homeopathie'. Informatie hierover verschijnt op Hongarije Vandaag

>>>> Lees meer: homeopathie praktijk in Hongarije


Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije