Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Via Twitter je ontslag aankondigen, alles kan

Dinsdag 15 december 2009 - Het hoofd van de Hongaarse afdeling van Google, Dhr. Peresztegi, heeft ontslag genomen. Niet zijn besluit om Google te verlaten is het echte nieuws, maar de vorm die hij heeft gekozen om zijn vertrek te aan te kondigen is wel heel bijzonder: hij gebruikte hiervoor de 140 karakters die hem ter beschikking stonden op Twitter. Peresztegi was sinds oktober 2008 in functie, en naar het zich laat lezen vond hij het na 14 maanden eens tijd worden voor wat nieuws.

Twitteren kun je niet alleen gebruiken om ontslag te nemen, maar door te twitteren kan ook men ontslag krijgen. Toen op vrijdag 4 december netwerkprovider T-mobile door software-problemen uit de lucht was, gaven zij een korte statement uit via Twitter. "Over het probleem met het netwerk komt een officële verklaring, wij vragen om uw geduld"

Hierop regaeerde een een medewerker van Vodafone, verantwoordelijk voor de Twitter-boodschappen van deze firma, zeer snel en gevat: "Ok, bel ons! ;) RT" Volgens Vodafone handelde de Twitter op eigen initiatief en heeft hij de ongeschreven regels van fatsoen overschreden. "Het gedrag van deze medewerker is tegen het idee van eerlijke concurrentie en we hebben besloten dat deze actie reden is voor ontslag" aldus hoofd communicatie van Vodafone János Suba

>>>> Bron: Portfolio.hu

 

twperesztegi.jpg twtekst.jpg

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije