• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ágnes Galajda krijgt Women of Courage Award Hongarije

agnes.jpgDonderdag 4 maart 2010 - Op initiatief van Condoleezza Rice heeft het Amerikaanse State Department in 2007 de internationale 'Women of Courage Award' in het leven geroepen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt rondom de internationale dag voor de rechten van de vrouw op 8 maart aan vrouwen die zich wereldwijd op een uitzonderlijke manier inzetten voor vrouwenrechten en verbetering van de positie van de vrouw. In Hongarije wordt de prijs jaarlijks uitgereikt door de Amerikaanse ambassadeur tijdens een ceremonie georganiseerd in samenwerking met de Central European University. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan Europarlementariër Viktoria Mohácsi voor haar inzet voor de Roma minderheid in Europa.  


Dit jaar gaat de prijs in Hongarije naar strafrechter Ágnes Galajda voor haar inzet en expertise ten aanzien van huiselijk geweld, vrouwenrechten en vrouwenhandel. Ze heeft er onder meer voor gezorgd dat er in de opleiding voor rechters aandacht wordt besteedt aan onderwerpen zoals huiselijk geweld. Een thema waar in Hongarije nog een behoorlijk taboe op bestaat. Ágnes Galajda organiseerde verschillende conferenties over deze onderwerpen tijdens welke rechters en andere experts kennis en ervaring konden uitwisselen. Daarnaast is strafrechter Galajda ook de oprichter van de organisatie Association of Women Judges, die Hongarije zal vertegenwoordigen in de internationale organisatie van vrouwelijke rechters (IAWJ). De prijs wordt vandaag 4 maart aan strafrechter Galajda uitgereikt door de Amerikaanse ambassadeur Eleni Tsakopoulos Kounalakis.

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije