• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Oproep hulp aan Noord-Oost Hongarije

arviz-abZondag 6 juni 2010 - Beste allemaal! Het zal jullie niet zijn ontgaan dat er extreem veel regen is gevallen in Noord-Oost-Hongarije. De problemen als gevolg van de wateroverlast zijn in bepaalde dorpen ernstig te noemen. Mensen zijn geëvacueerd, huizen zijn onbewoonbaar geworden, inboedel is weggespoeld of onbruikbaar geworden. Noodhulp is nodig in de vorm van voedsel, kleding, meubels (tafels, bedden/matrassen, stoelen).  We hebben contact met de centrale organisatie van de probleemregio alwaar hulpgoederen worden ingezameld en verspreid onder de circa 450 mensen die het meest in de problemen zitten. We hebben met hen afgesproken dat we ons netwerk om hulp zullen vragen; dat we zullen inzamelen of inkopen met gedoneerd geld en het naar die verdeelpost zullen brengen.

Als je maar even in de gelegenheid bent, help dan alsjeblieft. Door geld over te maken of door spullen bij ons af te leveren. Wij brengen deze dan naar het centrale verzamelpunt in de regio in Szikszó, vanwaar het verspreid wordt over de gezinnen. Wij zitten circa 30 km van het probleemgebied. Adres: Akácos Ut 1, Tardona (Provincie BAZ).
 
Geld kun je overmaken op banknummer 4032378 (ING Bank Nederland) of 10918001-00000493-43350001 (Unicredit Bank Hongarije). Bij beide rekeningen vermelden: t.n.v. Daenen. o.v.v. “Noodhulp NO Hongarije”.
Als je geld stuurt, stuur ons in elk geval ook een mail met je contactgegevens aan waarin je vertelt wat je hebt overgemaakt. We zijn geen officiële hulporganisatie, we doen dit als particuliere medebewoners van de regio Noord-Oost, op verzoek van het coördinatiepunt in Szikszó. Je kunt je donatie dan ook niet aftrekken van de belasting en je krijgt ook geen factuur voor je donatie. Wij vinden dat snelheid nu vooral prioriteit heeft. 
 
Goederen die welkom zijn:
Bedden
Tafels
Stoelen
Dekens
Kleding
 
Voedsel: houdbaar voedsel, dus geen verse producten
pakjes soep
kruidenmix
gedroogd fruit
havermout/ Brinta (maar dat hebben zelf hier in de winkel nog niet ontdekt)
evergreen/ sultana oid
biscuitjes
zonnebloemolie
blikken groenten/ vlees/ soep
rijst
bonen
cacao
suiker
thee
macaroni
jam
houdbare melk (dus NIET uit de koeling)
oploskoffie (bijv. die 3-in 1 dingen)
tomatenpuree
 
Iedereen die meewerkt en die z’n gegevens bij ons achterlaat (via e-mail of ter plekke bij aflevering van goederen) laten we weten hoe het verder verlopen is. Alvast enorm bedankt voor alle hulp!  Ook zoeken we connecties qua pompen om het water weg te krijgen!
.
 
Hartelijke groet,
 
Karin Gabor & Michel Daenen
 

>>>> Contact:  Michel Daenen
>>>> Telefoon:  + 36 30 237 15 38
>>>> E-mail:

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije