• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

'Pink Ribbon Wandeling' op de Kettingbrug

Lanchid-aVrijdag 1 oktober 2010 - Zaterdag 2 oktober staat de Kettingbrug van Boedapest in het teken van de 'Wandeling tegen borstkanker'. Aan deze wandeling doen prominente Hongaren zoals acteurs, politici en sportmensen mee en is bedoeld om meer aandacht voor en betere preventie bij borstkanker te krijgen. De wandeling op de Kettingbrug is een initiatief van de vroegere ambassadeur van de Verenigde Staten, Nancy Goodman Brinker.

Deze roze wandeling is de negende sinds de eerste wandeling. In meerdere Hongaarse steden wordt zo een wandeling georganiseerd, de eerste deze week vond op 27 september in Miskolcs plaats.

Dit jaar doet de Amerikaanse Olivia Newton John mee aan het evenement op de Kettingbrug. Zij heeft zelf borstkanker gehad en is ervan genezen. Behalve dat in het progamma de focus op borstkanker ligt, nog steeds een van de grootste doodsoorzaken onder Hongaarse vrouwen, valt er ook van allerlei informatie te krijgen over andere gezondheidsaspecten. Het programma vindt plaats op het plein voor de Magyar Tudományos Akadémia, Roosevelt tér en de wandeling op de brug start om 20.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije