Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Twee Nederlandse meiden fietsen voor jonge Roma

Komlo-1-aDonderdag 26 mei 2011 - Marije Ploeg en Tessa Bouwman, leerlingen VWO aan het Christelijk Lyceum te Veenendaal, gaan na hun eindexamen geen luie vakantie houden maar ze klimmen op de pedalen. Op 1 juni aanstaande gaan ze van start, om in zeven dagen tijd een afstand van 422 km te overbruggen.
                                        
Bepakt en bezakt, zullen zij de flinke heuvels in de Ardennen gaan bedwingen, om uiteindelijk in Luxemburg te arriveren. Dat doen ze niet enkel voor hun plezier maar voor het goede doel: Stichting Vakaró voor Komló. Deze Veenendaalse stichting zet zich al dertien jaar in voor een menswaardiger bestaan en een betere toekomst voor jonge Roma te Komló, in het zuiden van Hongarije.

Stichting Vakaró voor Komló heeft een zogenaamd Studiefonds. Dit beurzenprogramma geeft jonge Roma, die in armoede leven, financiële en morele steun. Daardoor hebben de Romajongeren de mogelijkheid om verder te leren en zo een zelfstandig bestaan en een betere toekomst op te bouwen.

Marije en Tessa: "Wij hebben een goede toekomst voor ons. Over een jaar hopen wij beiden te gaan studeren. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij hebben de mogelijkheid om te studeren, maar voor veel Romajongeren in Hongarije is zelfs voortgezet onderwijs niet mogelijk. Er is thuis geen geld voor. Wij vinden dat zij recht hebben op een beter bestaan, daarom zullen wij voor deze jongeren onze uiterste best gaan doen!"

Op hun weblog Fietsen voor Komló kunt u meer lezen over deze actie en hoe u die kunt ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije