• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

De Vlaamse Vertegenwoordiging: nieuwe locatie, nieuw gezicht

vvahebb-aDonderdag 8 december 2011 - Op vrijdag 18 november 2011 vond in het hartje van Boedapest de feestelijke opening plaats van het nieuwe kantoor van de Vlaamse Vertegenwoordiging in Hongarije. Deze vestiging van het Departement Internationaal Vlaanderen ('Ministerie van Buitenlandse Zaken' van de Vlaamse Regering) staat onder leiding van André Hebbelinck, die voor vijf landen verantwoordelijk is en die op de openingsreceptie de gasten met een toespraak begroette.

Het nieuwe kantoor werd verfraaid met kunstwerken van de in Hongarije woonachtige Vlaamse keramiekkunstenaar Pieter Leemans en met foto's van de Hongaarse kunstenaar Zsolt Fekete en de Vlaamse fotografe Katrien Vermeire. Ook de vormgeving van het interieur van het kantoor weerspiegelt de Vlaamse moderne smaak; zo zijn alle meubels afkomstig uit Vlaanderen.

VVJosephpearce-abTot de eregasten behoorden, behalve de bovengenoemde kunstenaars, ook de Vlaamse schrijver Joseph Pearce (auteur van Land van belofte en Maanzaad) die, na zijn deelname aan de daarvoor gehouden studiedag aan de ELTE Universiteit, met enkele heldere woorden de opening van de nieuwe bibliotheek verrichtte en de eerste exemplaren van de boekenverzameling signeerde.

VVpieterleemanskeramDe Vertegenwoordiging stelt zich ten doel Vlaanderen en de Vlaamse cultuur in Hongarije te vertegenwoordigen. Dit is de eerste en tot nu toe enige Vlaamse Vertegenwoordiging die tegelijkertijd de functie van bibliotheek en leeszaal vervult. De bibliotheek is open voor studenten Neerlandistiek, maar ook voor een breder publiek. De verzameling telt nu ongeveer 300 titels aan boeken én luisterboeken. Aan de selectie van de eerste boeken hebben de docenten van de vakgroep Neerlandistiek van de Károli Universiteit en de ELTE-universiteit een belangrijke bijdrage geleverd. Verschillende boeken werden door de auteurs zelf gesigneerd. Het kantoor staat open voor alle belangstellenden.

>>>> Door: Krisztina Soós

>>>> Foto's: Zsolt Reviczky

Adres Vlaamse Vertegenwoordiging
IX Boedapest, Raday utca 58. 4de verdieping

>>>> Contactpersoon: Zsuzsanna Lénárt
>>>> E-mail: 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije