• Home
  • Overigen
  • Samenleving

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Het Oranjebal, een oranje parel ver van huis

bea-abMaandag 14 mei 2012 - Ruisende rokken, voorrijdende taxi's, heren in nette pakken, een zwoele avond, de atmosfeer van het Stadspark..., het Oranjebal 2012 van de Nederlandse Club en de Nederlandse Kamer van Koophandel op zaterdagavond 5 mei had alles mee om een zeer geslaagde avond te worden. En dat werd het ook!

Na de ontvangst met het nemen van een foto van elke gast, die later op de avond in een lijstje mee naar huis ging, konden de ruim honderd gasten verpozen op het schitterende terras van Restaurant Gundel. Eerst was er een glas champagne en daarna startte het diner in één van de mooi gedecoreerde feestzalen die Gundel rijk is.

bal-2We werden verrast met het optreden van onze eigen 'André Rieu' alias voorzitter van de Club Frido Diepeveen, die op zijn viool Shostakovich' Second Waltz vertolkte. Presentator Paul Stolk, voorzitter van de Kamer, kondigde hem met verve aan. Na het zingen van het Wilhelmus hield ambassadeur Robert Milders de openingsspeech, waarna we genoten van een driegangendiner. De entourage van de zaal, de aankleding van de tafels, de gasten en de Nederlandse muziek op de achtergrond zorgden voor een zeer geanimeerde sfeer.

153Aansluitend op het diner werd een quiz 'op hoog niveau' gespeeld, met vragen over Nederland, België en Hongarije. Wie er wist hoeveel provincies België eigenlijk heeft, de voornamen van Koningin Beatrix kon oplepelen en ook nog wist waar voetballer Puskás zijn roem mee heeft verworven, maakte een kans om te winnen. Het gezelschap aan de 'Amalia Tafel' won. De raffle volgde en mooie prijzen van onze gewaardeerde sponsoren werden in de wacht gesleept, waarbij de hoofdprijs, 2 tickets naar Aruba, gewonnen werd door mevrouw Bombeld.

Het laatste deel van de avond werd zowel op het warme terras buiten waar de bar stond, als binnen op de dansvloer en bij de cocktailbar gevierd. Kortom, deze editie van het Nederlandse Oranjebal in Boedapest, een oranje parel in een mooie stad ver van huis, was een groot succes. De Nederlandse Club bedankt dan ook allen die meehielpen bij de organisatie en in het bijzonder die van het Oranjebalcomité: Susan, Barbara, Pascale en Júdit!

>>>> Door: Petra Meeuwesen

bal-1

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije