Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

FC Magyoranje

magyoranjevlaghv.jpgDonderdag 20 augustus 2009 - Op zaterdag 15 augustus jl. voetbalde Hongarije tegen Nederland in Telki, een schilderachtig dorpje ten westen van Budapest. Telki FC representeerde Hongarije en een uitbundige bende Nederlandse expats namen de vaderlandse eer waar.

 

Het FIFA - UEFA trainingcenter in Telki was het decor van de uiterst vriendschappelijke veldslag die werd gespeeld in een kokende 35*C. Het spel was van hoogstaand technisch niveau, maar strategisch en tactisch biedt het Nederlandse team nog ruimte voor ontwikkeling; het scorebord toonde uiteindelijk een 7-0 overwinning voor 'Hongarije'! Zie voor foto's de weblink in de bijlage.

Inmiddels werken we aan de organisatie van een revanche en meer! Niettegenstaande het vernederende resultaat voor 'Nederland' zag men de geboorte van een zeer getalenteerd, edoch nog niet geheel ingespeeld collectief: het Nederlands Elftal in Hongarije - Magyoranje - is nu in oprichting en geniet inmiddels al de patronage van ambassadeur Robert Milders! Geïntereseerde enthousiastelingen voor Magyoranje kunnen zich bij mij aanmelden! Een team met grote toekomst.

Wat gaan 'we' doen? Het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert jaarlijks in mei/juni een voetbaltoernooi voor de Hongaarse ministeries en de ambassades. Op dat toernooi heeft tot nu toe Oranje ontbroken. Dat is eigenlijk wel jammer en misschien ook wel een schande. Maar in 2010 zal Magyoranje van de partij zijn! Tot die tijd hebben we een volledig seizoen om ons op dat toernooi voor te bereidenmet behulp van wedstrijden tegen teams van andere ambassades en Hongaarse instellingen. En uiteraard willen we onze revanche halen bij FC Telki, want die zepert van 7-0 kunnen we toch niet op ons laten zitten?

 

>>>> Auteur: Elzo Molenberg

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije