Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Babos beëindigt interlandloopbaan Hongarije

Babos Foto: ReutersMaandag 19 oktober 2009 - Gábor Babos heeft besloten zijn loopbaan in het nationale shirt van Hongarije te beëindigen. De 34-jarige sluitpost van NEC maakt via de officiële website van zijn club bekend dat hij zich na het mislopen van een WK-ticket niet meer beschikbaar stelt voor bondscoach Erwin Koeman. Babos speelde in twaalf jaar tijd 27 interlands. "Erwin Koeman heeft mij anderhalf jaar geleden teruggebracht bij het Hongaarse elftal", stelde Babos vrijdag.

"We hebben destijds ook gesproken over de toekomst. Daarbij heb ik aangegeven dat het fantastisch zou zijn als ik met Hongarije nog eens een EK of een WK zou kunnen halen. Dit is helaas niet gelukt. De laatste wedstrijd tegen Denemarken heb ik echt heel goed gespeeld, dat was voor mij een fantastische afscheidswedstrijd."

"Ik ben op een punt in mijn leven ben gekomen waarop ik vond dat ik deze beslissingen moest nemen. Na het eten na afloop van de wedstrijd Denemarken - Hongarije heb ik een mooie speech gekregen van mijn Hongaarse ploeggenoten. Ze wensten me heel veel succes in mijn verdere carrière hier in Nijmegen en in mijn persoonlijke leven."

Babos debuteerde in maart 1997 in het elftal van de Hongaren en stond woensdag voor het laatst tussen de palen tegen Denemarken. De doelman wordt later deze maand 35 jaar en wil zich nu richten op NEC. "Ik ben in totaal voor een periode van 13 jaar voor mijn land uitgekomen, met een korte tussenstop toen Lothar Mattheus bondscoach was. Het is een periode waar ik heel erg trots op ben, al is het helaas nooit gelukt om een EK of een WK te bereiken. Wat nu voor mij rest zijn hele mooie herinneringen."

>>>> Bron:  Voetbalzone.nl

 

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije