Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Webber wint Formula 1 Hongarije

webberMaandag 2 augustus 2010 - De Australiër Mark Webber (Red Bull) won gisteren op de Hungaroring de Grand Prix Formula 1 van Hongarije, de twaalfde manche van het seizoen. Hij wordt nu ook de nieuwe leider in de stand. Webber, die na zijn Duitse ploegmaat Sebastian Vettel van op de tweede positie vertrokken was, maakte er een demonstratie van en had bij de aankomst ruim 17 seconden voorsprong op de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari). De derde plaats ging naar Sebastiaan Vettel, vierde werd de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) die vorig jaar nog een ongeluk kreeg op de Hungaroring en daardoor zwaar gewond raakte.

 

De Rus Vitaly Petrov (Renault) kwam als vijfde over de streep, de Duitser Nico Hulkenberg (Williams) werd zesde, de Spanjaard Pedro de la Rosa (BMW Sauber) zevende en regerend wereldkampioen Jenson Button (McLaren) achtste. Ook de Japanner Kamui Kobayashi (BMW Sauber) en de Braziliaan Rubens Barrichello (Williams) reden zich in de punten. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher (Mercedes GP) strandde op de elfde plaats.

De Brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), de leider in de stand, moest na één derde wedstrijd de strijd staken. De bolide van Hamilton kreeg in de 24e van de 70 ronden mechanische problemen en viel stil. Daardoor verliest hij zijn leidersplaats in de stand aan Webber, die nu vier punten voorsprong heeft op Hamilton. Voor Webber was het al de vierde zege van het seizoen. Eerder toonde de Australiër zich ook al in Spanje, Monaco en Groot-Brittannië de snelste.

>>>> Bron:  Belga, MTI

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije