Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Friese Paarden in Hongarije, Keuringsdag 2011

Frcoversite-aDinsdag 9 augustus 2011 - In september wordt er weer een keuringsdag voor Friese paarden in Hongarije gehouden. Dit jaar vindt deze feestelijke keuringsdag plaats in Mór op zaterdag 10 september en iedereen is van harte welkom!
               
   

FrizSzemle_377-aAl sinds 2001 bestaat er in Hongarije een Vereniging voor het Friese Stamboek Paard (FLME). De leden van deze vereniging beschikken over ongeveer 175 van deze bijzondere paarden. Dit jaar is het de vijfde keer dat juryleden uit Nederland naar Hongarije komen om de officiële keuring van hengsten, merries en veulens uit te voeren. Zo een keuring is indrukwekkend om naar te kijken, naar hoe de paarden zich gedragen en naar de juryleden die hard aan het werk zijn. Want die zitten niet zomaar achter een tafeltje, maar rennen ook mee met de paarden.

In de ochtend vindt de keuring plaats, daarna volgen verschillende shows en demonstraties met de paarden. Verder zijn er natuurlijk ook activiteiten voor kinderen en op de mooie locatie, Hétkúti Horse Park, valt er te eten en te drinken.

FrizSzemle_257De FLME (Fríz Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete) is nauw verbonden aan de Koninklijke Vereniging "Het Friesche Paarden-Stamboek". Na eerdere vakkeuringen door Nederlandse juryleden in Hongarije is de registratie en administratie van de Friese paardenfokkerij in Hongarije aan het FLME toegewezen. Elk Fries paard in Hongarije met een eigen stamboom staat zowel geregistreerd bij de FLME als bij "Het Friesche Paarden-Stamboek". Verder maakt de FLME deze paarden en de fokkerij ervan onder een breder publiek bekend en promoot ze het Friese paard met zijn rustige karakter als ideaal rij- en koetspaard. Daarnaast stimuleert zij de contacten tussen Hongaarse paardenhouders en die in Nederland en de omringende landen.

Meer weten over de Vereniging FLME of informatie over de dag in Mór, neem contact op met de Nederlandstalige bestuursleden Drs. Eva Titia Bérczy (oprichter & buitenlandse betrekkingen) of Anja de Jonge-Wiersma (secretaris). Zie onderstaande contactgegevens.

10-09-2011 A Friíz Ló Szemle- De Friese Paardenkeuring
>>>> Locatie: Hétkúti Wellness Hotel/Horse Park, 8060 Mór, Dózsa György u. 111
>>>> Keuring: Aanvang 09.00 uur tot ong. 13.00 uur
>>>> Paardenshows: vanaf 12.00 uur
>>>> Entrée: 1000 Huf
>>>> Drs. Eva Titia Bérczy  - Tel: +36-34-388140
>>>> Anja de Jonge-Wiersma Tel: + 36-34-374238 - E-mail:
>>>> KFPS Web: Het Friesch Paarden-Stamboek
>>>> FLME Web: Fríz Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete, in ontwikkeling

 

Frcoversite

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije