Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

EK langebaan zwemmen in Debrecen

debrecenisportu-aMaandag 27 februari 2012 - Om de stad Debrecen en de organisatie van het EK Zwemmen daar te helpen bij hun taak de EK goed te laten verlopen, heeft de Hongaarse staatsecretaris voor Sportzaken 310.000 euro aan subsidie toegezegd. Debrecen kreeg twee weken geleden plots een deel van de EK toegewezen omdat Antwerpen de begroting niet rondkreeg.

Debrecen heeft nog drie maanden de tijd om het Sportuszóda gereed te krijgen voor de wedstrijden langebaan zwemmen die daar gehouden worden. Volgens de Hongaarse zwemorganisatie en de burgemeester van Debrecen worden nu alle zeilen bijgezet om zo snel mogelijk ook het verblijf van zwemmers en toeristen te regelen. Niet alle onderdelen van dit EK dat gehouden wordt van 21 t/m 27 mei, gaan naar Hongarije. Het synchroonzwemmen gaat nu naar Eindhoven. Al eerder was besloten daar ook het schoonspringen te laten plaatsvinden.

Een aantal Nederlandse topzwemmers, waaronder Verschuren, Driebergen en Kromowidjojo, zal dit EK in Debrecen niet aandoen. Zij hebben kort voor de EK een training op Tenerife en vinden de reis naar Hongarije te lang. Hun energie sparen en in topconditie zijn voor de Olympische Spelen is belangrijker dan het EK.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hung√°ria Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije