Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Fractie MDF op laatste moment gered

Dinsdag 14 oktober 2008 - De kleinste partij in het Hongaarse parlement, MDF (Hongaars Democratisch Forum), kwam afgelopen week in de problemen doordat twee parlementsleden de fractie verlieten. Parlementslid Almássy verliet de partij na onenigheid en een tweede parlementslid gaf aan op eigen titel verder te gaan.


Hiermee kwam de fractie met negen leden onder de minimumgrens van tien. Dit zou betekenen dat de fractie zou moeten worden ontbonden en alle leden onafhankelijk verder zouden moeten gaan. Ook zou het fractiebudget worden stopgezet en zou de spreektijd die fracties hebben in het parlement voor MDF komen te vervallen.
Het afgelopen weekend is door fractievoorzitter Herényi koortsachtig gewerkt aan een oplossing. De oplossing kwam maandag met de toetreding van het onafhankelijke lid Lengyel die eerder lid was van de Fidesz fractie. Hij kwam in opspraak door een misdraging tegen een agent en ging daarna als onafhankelijk lid verder.
In de afgelopen periode sloot Lengyel zich aan bij de partij van kleine agrariërs. Opmerkelijk genoeg zal hij lid blijven van deze partij. Als fractielid van MDF zal hij tevens vice-fractievoorzitter worden en de woordvoerder voor landbouw.

>>>> Auteur: Allard Wiersma

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije