Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bajnai: Hongarije ontsnapte aan financiële ineenstorting

Donderdag 8 oktober 2009 - Hongarije is ontsnapt aan een financiële ineenstorting en kan het nu zonder hulp van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) stellen, maar is nog niet geheel in veiligheid en moet zich houden aan de huidige strenge begrotingpolitiek om uiteindelijk de Euro in te kunnen voeren. Dit zei de Hongaarse Premier Gordon Bajnai gisteren in een vraaggesprek met het persbureau Reuters. Volgens de regeringsleider kan Hongarije pas onderhandelingen aanknopen om in het ERM-2 koerssysteem, de voorkamer van toetreding tot de Eurozone, te komen, als de stabiliteit van de markt duurzaam blijkt en er tekenen van economische groei zijn.

Bajna zei dat de regering nog geen onderhandelingen is begonnen, noch met Brussel, noch met de Europese Centrale Bank en dat het te vroeg is om te kunnen voorspellen wanneer de onderhandelingen daadwerkelijk kunnen starten. De Premier is vastbesloten om dit jaar en in 2010 het tot doel gestelde begrotingstekort niet te overschrijden, zoals ook met het IMF en Europese Unie overeengekomen is. Door een strenge fiscale politiek te volgen zou er in 2011 weer over een economische groei van 3 procent gesproken kunnen worden.

Over het IMF/EU standby krediet zei Bajnai, dat als de omstandigheden niet slechter worden "Hongarije zichzelf weer kan financieren". Hij voegde hieraan toe dat de kredieten ook nog gebruikt kunnen worden na de verkiezingen komende lente 2010.

 

>>>> Bron:  MTI

 

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije