Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Regels voor vuurwapens wel heel erg soepel

afweerWoensdag 7 maart 2012 - Twee Hongaarse ministers hebben een voorstel ingediend dat deze week door het parlement werd aangenomen. De regels voor het bezit van vuurwapens zullen worden versoepeld. Minister van Binnenlandse Zaken Sándor Pintér en vice-premier Zsolt Semjén zullen er zeker blij mee zijn.

Deze twee heren staan bekend om hun grote liefde voor vuurwapens. Christen-Democraat Semjén is ferfent jager en vice-voorzitter van het Hongaarse Jachtverbond. De niet-partijgebonden Pintér, in zijn functie verantwoordelijk voor de politie, is berucht om zijn vroegere (en misschien ook huidige) banden met criminele organisaties. Van 1991 tot 1996 was hij hoofdcommissaris van de landelijke politie en er wordt beweerd dat hij voor 1989 lid was van de communistische MSZMP.

Zelfverdediging, bescherming van je bezit, jagen, schieten als sport, schietonderricht en het gebruik van wapens in films (fijn voor Bratt Pitt), je hoeft daarvoor niet meer om de vijf jaar een nieuwe vergunning aan te vragen. De verstrekte vergunning wordt geldig voor onbepaalde tijd. Maar in vijf jaar tijd kan er een boel veranderen in een mensenleven, daarom is het rijbewijs ook niet voor onbepaalde tijd geldig. Je zal maar als oude maffiabaas de ziekte van Parkinson hebben of een oogkwaal, en dan per ongeluk de verkeerde doodschieten. Zo wordt het wel heel spannend om in Hongarije over straat te gaan. En hou die toch al norse buurman ook goed in de gaten als hij herstellende van een hersenbloeding weer eens rond je erf loopt!

>>>>  TdS

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije