Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Reloaded: verkiezingen Hongarije

Donderdag 3 mei 2018 - Opinie: Door Csengő András - Nu de kruitdampen van de verkiezingsuitslag definitief zijn opgetrokken heeft hopman Orbán het in al zijn wijsheid verstandig geacht om zijn nieuwe club van Ministers te presenteren. Zijn er verrassingen? Niet echt, slechts accentverschuivingen. Interessant is wel dat Orbán in het begin van vorige week preludeerde op de definitieve lijst van Ministers door de naam van de nieuwe Minister van Financiën reeds te noemen. Nu ja, zo nieuw is deze naam natuurlijk niet, daar Mihály Varga zijn job gewoon continueert. Varga is ’the brother in arms’ van Orbán, een ietwat saai ogende boekhouder met dito saaie uitstraling, maar hij is de financiële waakhond en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem op weinig uitglijders heb kunnen betrappen de afgelopen vier jaar.

Verrassend was ook de verbanning van de voormalige Minister van het kabinet János Lázár. Hij krijgt geen enkele post van importantie toebedeeld en ’mag’ als winnaar van zijn district in Hódmezővásárhely in het parlement opkomen voor de belangen van de burgers van deze gemeente. Waarom hij uit het centrum van de macht moet verdwijnen is giswerk. Maar er zijn wel een paar aanwijzingen voorhanden.

>>>> Lees verder op: Csengő András` Keek op de Week - Reloaded: verkiezingen Hongarije

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije