Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

EPP Group solidair met Hongaarse regering

eppZaterdag 15 januari 2011 - De EPP Group (European People's Party, Christen Democraten) bevestigt hun toewijding aan de bescherming van vrijheid en rechten, maar keurt alle door politiek ingegeven beschuldingen die tegen de Hongaarse regering worden geuit af. De EPP Group vertrouwt erop dat als er delen van de Mediawet moeten worden aangepast, Hongarije dat ook zal doen. Voorzitter van de EPP Joseph Daul heeft dat in het Europese Parlement gezegd, aldus een persverklaring van de EPP van 12 januari 2011.

Met betrekking tot de Mediawet is de solidariteit en steun uitgesproken voor de Hongaarse regering. De EPP roept andere politieke partijen op om te stoppen met hun manipulatieve commentaren, omdat die schade berokkenen aan de hele Europese Unie. De Fidesz (die de centrum-rechtste regering met KDNP leidt, beiden voor Europa deelnemend in de EPP Group) heeft in de afgelopen twintig jaar bewezen voor de Europese Unie en de democratische waarden te gaan. Volgens de EPP staat premier Orbán ten volle achter deze democratische waarden.

>>>> Bron:  Pressrelease EPP Group

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije