Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Euronews in het Hongaars

enhMaandag 3 juni 2013 - De nieuwszender Euronews is vanaf vorige week donderdag ook in het Hongaars te volgen via de meeste Hongaarse en Europese zenders. Vierentwintig uur per dag worden programma's met Hongaarse voice-over uitgezonden. Ook is er een redactieteam opgezet dat nu nog deels vanuit Boedapest, Brussel en Lyon werkt, waar het hoofdkantoor van Euronews gevestigd is, maar eind van het jaar over een eigen vestiging in Boedapest zal beschikken.

Met het toevoegen van de Hongaarse taal verzorgt Euronews nu uitzendingen in dertien talen, deels door ondertiteling en deels met voice-over. Het redactieteam voor Hongarije staat onder leiding van Attila Kert, die onder meer voor MTV en TV werkte. Dertig medewerkers, waaronder twintig journalisten, zullen voor Euronews Hungary Kft. gaan werken en actueel nieuws verzorgen over Hongarije.

Dat een klein land als Hongarije een eigen redactieteam krijgt en Hongaars nieuws gaat maken, dat in heel Europa te zien zal zijn, is bijzonder. In het licht van de gespannen verhoudingen met de Europese Unie en de komende verkiezingen in 2014 lijkt het erop dat Euronews verwacht dat Hongarije het komend jaar een interessante bron wordt voor Europees nieuws.

>>>> Redactie HV  
>>>> Bron: diverse media  

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije