Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bijna alle Hongaarse attracties bij elkaar

Hcircus-abcWoensdag 16 juni 2010 - Als je op vakantie bent in Hongarije of er een tweede huisje hebt en je met je kinderen op stap wilt naar een leuke attractie, is het niet eenvoudig om uit te vinden waarheen je kunt gaan en of die attractie ook zal bieden wat je wilt. Veel informatie is erg versnipperd via verschillende toeristische tijdschriften of websites te vinden en dan meestal in de Hongaarse taal of soms in het Engels of Duits. Een goed en uitgebreid Nederlandstalig overzicht was er niet. Maar de Nederlandse Herald ten Dam en zijn familie hebben met veel inzet een website gemaakt waarop bijna alles wat er in Hongarije te doen is voor kinderen en hun ouders, te vinden valt.

Htrein-ab„Eigenlijk is de website geboren uit onze eigen zoektocht", aldus Herald. „Omdat mijn Hongaarse vrouw en ik samen op vakantie zo vaak 'nee' te horen kregen als we bijvoorbeeld bij een Tourinform langs gingen voor informatie en we daar de vraag stelden: 'Is er ook wat voor de kinderen?' Soms weten de mensen daar aan de balie zelfs niet eens of er wat voor kinderen in de buurt te doen valt. Omdat we wel op buitenlandse websites informatie aantroffen en zelf het een en ander hebben gevonden in Hongarije, besloten we om de Nederlandstalige website 'Hongaars Kinderplezier' te maken waarop veel attracties te vinden zijn met zoveel mogelijk informatie over de toegangsprijzen, ligging, openingstijden en de dichtstbijzijnde andere attracties en bezienswaardigheden."

„De site wordt gemaakt uit pure liefhebberij. We krijgen de informatie onder meer via reacties van bezoekers op de site, van familieleden die gegevens verzamelen en nu ook steeds vaker van de eigenaren van de attracties zelf. Verder speuren we het internet af en gaan we elk jaar zelf op pad in Hongarije om de voor ons nieuwe attracties te bezoeken en foto's te maken. En als mensen mee willen doen met het verzamelen van nieuwe gegevens, zijn ze natuurlijk van harte welkom om contact met ons op te nemen."

>>>> Website:  Hongaars Kinderplezier
>>>> Foto's:  Herald ten Dam

 

Haquarium Hgrot-a Hautom-a

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije